Over Scouters

Stijn Gooskens was 26 toen hij ongelukkigerwijs met een dwarslaesie kwam te zitten. Na revalidatie wilde hij geen patiënt blijven, maar hij kon wel onafhankelijk advies en praktische hulpmiddelen gebruiken. Hij kon dit niet goed vinden. Scouters is er voor Stijn en de 2,2 miljoen Nederlanders met een blessure, handicap of die minder goed kunnen bewegen, bijvoorbeeld omdat ze ouder worden.

Samen beter in beweging

Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals.Hulpmiddelen en ondersteuning bij o.a. traplopen
Op de Scouters website, het forum en de social media worden oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen gedeeld.

Onafhankelijk en maatschappelijk verantwoord

Wat is het effect op en belang van mens, milieu en economie? Bij iedere beslissing die wij maken, stellen we onszelf deze vraag. Scouters werkt volgens de uitgangspunten van het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Want Scouters is er om alle mensen met bewegingsbeperkingen zo goed mogelijk te informeren en adviseren. Onze onafhankelijkheid is daarbij cruciaal en bovendien uniek. Redacteuren van Scouters hebben geen belang bij de verkoop van de producten en diensten waarover redactionele content wordt gepubliceerd.

Financiering en samenwerkingspartners

Scouters is ontwikkeld met steun van het fonds NutsOhra, VSBfonds en Fonds Sluyterman van Loo en in samenwerking met gebruikers en belangen- en patiëntenverenigingen, zoals de BOSK, Ieder(in), Mezzo, ANBO, het Nationaal Ouderenfonds, de Roos Prommenschenkel Foundation, Sprekende Mantelzorgers en de Zonnebloem. Bekijk ook alle Vrienden van Scouters.

[Ga naar de website van »

 

[Naar overzicht]