Oplettendheid geboden (Zorgpolis).

november 2016
Door Floor Calandt

[Lees ook het vorige artikel hier]

Voor de 2e helft van de maand november kan de toezending van de zorgpolissen van de zorgverzekeraar weer tegemoet gezien worden. Dit vereist deze maal ten opzichte van de collectieve verzekering een extra oplettendheid uwerzijds in verband met de tussentijdse overgang van de ANBO naar de Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Noord. Waar het de inschrijvingen bij de verzekeraar Zorg en Zekerheid betreft hebben wij de afgelopen weken alle gegevens en aanmeldingen zorgvuldig gecontroleerd en vervolgens ter bevestiging aan Zorg en Zekerheid toegezonden. Wij hebben getracht dit op eenzelfde wijze te regelen voor leden die ingeschreven staan voor een collectieve verzekering van enkele andere zorgverzekeraars. Daarbij gaat het echter om beduidend kleinere aantallen aanmeldingen en dat blijkt weinig bevorderlijk te werken ten opzichte van de interesse van deze verzekeraars.

Daarbij gaat het echter om beduidend kleinere aantallen aanmeldingen en dat blijkt weinig bevorderlijk te werken ten opzichte van de interesse van deze verzekeraars. Wij blijven ons echter beijveren om ook daar bijtijds mee in overeenstemming te komen.

Ten behoeve van de leden die via de Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Noord voor de collectieve verzekering van Zorg en Zekerheid zijn aangemeld, is de overgang geregeld. Echter wel met het voorbehoud dat de mij bekende gegevens ook overeenstemmen met de op u van toepassing zijnde voorwaarden. Bij mijn controle op de aan de zorgverzekeraar doorgegeven informatie kwam ik veelvuldig uit op de aanmelding van één van de beide partners waarvan ik weet dat beide als lid ingeschreven staan bij onze vereniging. Daar kan een volkomen logische reden aan gepaard gaan. Dat valt voor mij echter onmogelijk te beoordelen, maar roept wel de noodzaak op om u nadrukkelijk te wijzen op een goed doornemen van de toegezonden polis voor de collectieve verzekering. Kloppen de daarop vermeld staande gegevens en ontvangt u ook als partner de op u afgestemde polis indien u beide in aanmerking wil komen voor een collectieve verzekering bij de zorgverzekeraar “Zorg en Zekerheid”.

Is dit, in welk verband ook, niet het geval dan raden wij u met klem aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met Zorg en Zekerheid om de door u gewenste polis te verkrijgen.
Zorg en Zekerheid is bereikbaar
via tel. nr. 071 5825375
of schriftelijk via
Postbus 400   2300 AK   Leiden.

Uiteraard geldt eenzelfde oplettendheid ook voor eenieder die voor een collectieve verzekering ingeschreven staat bij een andere zorgverzekeraar dan Zorg en Zekerheid

[Naar overzicht]