[Namens 't bestuur april/mei '20]

Vanuit het bestuur

Geachte lezers,

Bij het ontvangen van dit blad is het inmiddels april, maar bij het schrijven van dit stuk is het nog maar half maart; we hebben een zeer natte periode achter de rug, om nog maar te zwijgen over de dreiging van het Coronavirus.

In verband daarmee wordt het bestuur geconfronteerd met vragen van onze vrijwilligers of het wel verantwoord is om de activiteiten in de Jeugd van Gisteren door te laten gaan. Voor zover ik nu weet heeft het virus ons, hier in Hoofddorp nog niet bereikt, maar of dat in April, ten tijde van het verschijnen van ons infoblad, nog steeds zo is kan ik niet voorspellen. Want wanneer ben je besmet met het virus? Als je een beetje hoest of niest, is dat dan meteen ernstig of gewoon een koudje?

Een telefoontje naar het IRVM heeft ook geen licht in de duisternis kunnen werpen. Degene die mij te woord stond zei na overleg met een collega dat het per gelegenheid bekenen moest worden en dat men op zijn/haar gezonde verstand en instinct moest afgaan. Laten we maar hopen dat het virus aan ons voorbij zal gaan

De besturen van de JvG en Sv-HN hebben gezamenlijk besloten mee te doen aan de festiviteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid door middel van het organiseren van een vrijheidsmaaltijd op 5 mei a.s. U leest hier alles over in ons blad of website.[>>>}

Zoals reeds eerder gemeld, treedt onze secretaris, de heer Rien Haak, in April af.
Ons bestuur heeft een nieuwe secretaris gevonden  in de persoon van Mw. Hanne van der Linden.

Zij heeft al een paar bestuursvergaderingen meegelopen. Verderop in ons blad treft u een interview met haar aan en op onze website [meer].

Op onze Algemene Leden Vergadering op woensdag 22 april kunt u haar in levende lijve ontmoeten. Wij hopen van harte dat u allen aanwezig zult zijn.

Verder deel ik u mee dat onze ledenadministratrice, Mw. Ans Terpoorte-Lauret, wegens omstandigheden stopt met haar bestuursfunctie.
Wij danken Ans, ook hier, voor haar jarenlange inzet voor o.a. al bij de ANBO en tot 22-4-20 voor onze vereniging.
Wij zijn haar erg dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan.

Gelukkig heeft de heer Folkert Weiland zich bereid verklaard de ledenadministratie van haar over te nemen. Hij zal echter, op eigen verzoek,  geen deel uitmaken van het bestuur.

Rest mij nog u een heel fijne, coronavirusvrije lente toe te wensen.

Christine Veling - Voorzitter
telefoon.: 06  45 781 769

De recentste versie namens het bestuur (27-03-20) in de digitale nieuwsbrief en [HIER

NIEUWS BESTUUR