[Namens 't bestuur februari/maart '20]

Vanuit het bestuur

Wanneer u, beste lezer, dit blad ontvangt zitten we alweer dik in het nieuwe jaar.

Een jaar dat veelbelovend begint voor de vereniging.

Het afgelopen jaar stond in het teken van onzekerheden, te beginnen met het huurcontract van het gebouw De Jeugd van Gisteren. Vorig jaar was het nog niet zeker of de gemeente het opstalrecht voor het gebouw zou verlengen. Dat is wel gebeurd en we konden weer 5 jaar vooruit zonder de contributie te hoeven verhogen. Vervolgens moesten we op zoek naar een nieuwe secretaris, aangezien de heer Rien Haak op de komende jaarvergadering definitief zijn functie neerlegt. Ondanks de vele, herhaalde oproepen in ons infoblad meldde zich niemand. Uiteindelijk heeft de noodkreet in het infoblad van december/januari, waarin we aankondigden dat de vereniging zou worden opgeheven indien er zich geen kandidaat zou aandien, ertoe geleid dat 3 personen naar voren zijn gekomen. Met nog 2 op de achtergrond voor als het echt paniek werd! Wat een luxe.

Het bestuur heeft inmiddels met alle drie de kandidaten gesproken en de keuze was erg lastig. Alle drie waren zeer goed gekwalificeerd. Maar het bestuur heeft de knoop doorgehakt en op de komende ALV zal de nieuwe secretaris aan u worden voorgesteld. Deze zal plaatsvinden op 22 april a.s. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Het vorige jaar stond ook in het teken van een nieuw begin. Namelijk het begin van een betere en nauwere samenwerking met Stichting de Jeugd van Gisteren. De Stichting heeft een nieuw bestuur en dat staat positief tegenover een goed samenwerkingsverband.

Het eerste gezamenlijke project werd het organiseren van de  Kerstinloop voor eenzame ouderen, op 21 december j.l. Dat is een redelijk succes geworden, u leest er meer over verder in dit blad.

Het bestuur van de SvHN hoopt samen met het bestuur van de JvG nog vele initiatieven te ontwikkelen en projecten van de grond te krijgen.

Op 8 januari hield de vereniging haar Nieuwjaarsreceptie. Deze is uitzonderlijk goed bezocht, het bestuur mocht vele leden en relaties begroeten en er werd zeer geanimeerd geconverseerd en volop genetwerkt. Ook hier kijken we met tevredenheid op terug.

We kijken vol verwachting uit naar wat dit jaar ons gaat brengen.

In ieder geval staan we open voor suggesties of ideeën voor nieuwe activiteiten, dus wilt u een haak-, brei, borduur- en naaiclubje oprichten, we horen het graag!

Tot ziens op de Algemene Ledenvergadering!

Christine Veling - Voorzitter
telefoon.: 06  45 781 769