[Namens 't bestuur augustus/september '19]

 

Het bestuur van de SvHN heeft op 19 juni jl. haar jaarlijks terugkerende gesprek gehad met wethouder Steffens-van de Water. Er is gesproken over hoe een en ander het afgelopen jaar is gegaan binnen de vereniging, hoe we er financieel voorstaan en wat onze toekomst verwachting voor de vereniging is. Naar aanleiding van onze toekomst verwachting het volgende.

- Gezien het feit dat twee leden van het bestuur eind 2020 hun functie gaan neerleggen, te weten

de penningmeester en de secretaris, is het toekomst perspectief voor de vereniging zorgelijk te noemen. Het is dus absolute noodzaak om voor die tijd nieuwe bestuursleden te werven. Aan U de vraag om eens goed in uw omgeving rond te kijken en na te gaan of u zelf niet geschikt bent om een bestuurlijke functie te gaan bekleden.

Wanneer het bestuur het niet lukt om tijdig nieuwe bestuursleden aan te trekken dan ziet het er voor de nabije toekomst somber uit voor de vereniging. Want zonder bestuursleden geen bestuur, en zonder bestuur geen vereniging! Zo simpel ligt het. Dan kunnen de activiteiten zoals ze nu nog worden gefaciliteerd door het bestuur niet meer plaatsvinden.

Ik schets nu een heel somber beeld, maar het is wel de realiteit.

 

- Ondergetekende neemt deel aan de netwerkbijeenkomsten die door de gemeente worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen verschillende maatschappelijke organisaties de gelegenheid om zichzelf te presenteren en te vertellen wat zij zoal doen. Zo heeft vluchtelingenwerk onlangs een presentatie gegeven en de laatste keer was het de beurt aan een medewerker van Meerwaarde die in kaart had gebracht  hoeveel eenzame mensen er procents-gewijs in Haarlemmermeer zijn. Dit treft niet alleen ouderen, hoewel die groep het grootst blijkt te zijn, maar ook onder jongeren is de eenzaamheid onrustbarend groot. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want veel eenzame mensen willen dat niet toegeven of er voor uitkomen dat ze eenzaam zijn.

Wij als bestuur maken ons daar wel zorgen over, willen eigenlijk graag iets aan die eenzaamheid onder ouderen doen.

Daarom wederom een oproep aan allen die ons infoblad lezen: kent u mensen in uw omgeving die eenzaam zijn en wellicht een bezoekje op prijs stellen, wilt u dat aan het bestuur doorgeven.

De nieuwe wet op de privacy is ook niet bevorderlijk voor het opheffen van het probleem van de eenzaamheid onder senioren.

 

- En dan nog dit: al sinds jaar en dag heeft de SvHN een afspraak met Claus Party House inzake een arrangement op de eerste donderdag van de maand. Als lid ven de vereniging mag u iedere eerste donderdag van de maand anderhalf uur lang bowlen voor slechts 7 euro. U krijgt ook nog een kopje koffie of thee erbij. Er worden voor ons twee banen gereserveerd. Helaas wordt hier bijna geen gebruik van gemaakt en als dat zo slecht bezocht blijft dan vervalt deze regeling.

Een oproep aan alle nog vitale ouderen, mannen zowel als vrouwen, om eens een kijkje te komen nemen. Zelf hebben mijn man en ik de laatste paar keren verstek laten gaan maar we proberen er de volgende keer weer te zijn.

 

Het is nog maar half juli als ik dit stuk schrijf, maar pas in oktober komt het volgende blad weer uit. Dus wens ik u allen een heel fijne, mooie zomer toe en tot ziens of horens!

 

Email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon.: 06  45 781 769

 

NIEUWS BESTUUR