GOED GEDAAN!

Jazeker, we hebben het goed gedaan met ons allen: bestuur en vrijwilligers.

Iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen om alles door te laten gaan en dat is gelukt: er staat een gezonde SeniorenVereniging met tal van activiteiten en een bus voor vervoer als u dat wilt.

Daar zijn we dus trots op! Daar heb ik in mijn praatje op de Nieuwjaarsreceptie ook naar verwezen. Wij bieden leuke activiteiten voor elk wat wils, met vrijwilligers die het begeleiden. Laten we het ook dit jaar weer gezellig houden, daar hebben we veel behoefte aan!

DE NIEUWJAARSRECEPTIE.

Het was gezellig en druk! Ook dit jaar stroomde de zaal goed vol: er zijn ongeveer 125 bezoekers    geweest en het was goed om elkaar weer te ontmoeten, bij te praten "met een hapje en een drankje" en goede wensen te uiten. Vooral na de feest-dagen wil iedereen weer in het gewone ritme komen en met elkaar actief zijn in een gezellige sfeer. Laten we dat vasthouden en er weer een mooi jaar van maken!

DE LEDENVERGADERING.

Op woensdag 1 maart houden we de jaarlijkse     Ledenvergadering. We starten om 10 uur. U bent van harte welkom om mee te denken. Heeft u ideeën of wilt u meehelpen, laat het ons weten.   Het is mijn laatste ledenvergadering als voorzitter. Als iemand het stokje/de hamer van me wil overnemen, moet hij/zij zich nu snel melden!
We zien u graag op de vergadering! En wilt u      vervoer? Bel de Seniorenbus!!!

DE SENIORENBUS.

Als u zonder vervoer zit, kunt u "de bus bellen", maar ook als u wel vervoer heeft, kunt u bellen om bij voorbeeld naar een tuincentrum te gaan (alleen of met elkaar) of naar een receptie of ziekenhuis. De bus kan gewoon ingezet worden (ook voor boodschappen doen) en het is fijn als hij goed gebruikt wordt, anders kunnen de lasten niet betaald worden! U kunt ook de bus sponsoren, kijk maar eens op de bus-website https://bus.sv-hn.nl. Daar vindt u alle informatie.

De chauffeurs zijn vrijwilligers, net als de begeleiders van de activiteiten. Zij laten u zo min mogelijk wachten en rijden bijna altijd op tijd, tenzij er iets tussenkomt, b.v. file.

DE WEBSITE.

Onze verenigings-website https://sv-hn.nl biedt u allerlei informatie over de vereniging. Zoek hem eens op en kijk waar u kunt doorklikken. U kunt hier heel wat "ophalen":  hier vindt u de eerdere stukjes van Floor, de vorige info-bladen Meer-Senioren en nog veel meer informatie, ook over de activiteiten en de belastingservice. Daarbij kunt u (in het groene vak) kiezen voor binnen- en buitenactiviteiten.
Ja, er is heel wat te bekijken! Ga eens lekker "surfen"!

GEZONDHEID.
We worden bestookt  met dingen die je al dan niet moet/mag eten en dingen die je moet doen.

Mag brood nu wel of niet? Je raakt het spoor bijna bijster! De ene "deskundige" zegt dat het wel mag en de andere zegt "nee". Nou, laat u niet gek maken en kies met gezond verstand en kies voor gevarieerd. Maar blijf wel genoeg eten en drink ook voldoende op een dag. En nee, dan bedoel ik geen alcohol, dat wordt al teveel gedronken door ouderen, las ik. Water en thee zijn prima.
En ja, een kopje koffie gaat er ook best in!

Probeer ook een half uur buiten te zijn voor de "zonvitamines". En beweeg vooral regelmatig: al is het maar om het uur even van je stoel af komen en in je kamer heen en weer lopen of op de plaats stappen en de knieën even heffen (niet te hoog en niet staand op een kleedje!). En af en toe even zwaaien met de armen of "appels plukken". (Herinnert u zich nog de Ochtendgymnastiek van vroeger?) Zorg dat u veilig staat en niets omgooit!
Hoe minder je beweegt, hoe stijver je wordt! Dus kom en blijf letterlijk en figuurlijk in beweging en blijf zo positief mogelijk. En bedenk:
een glimlach geven kost niets, maar geeft een goed gevoel!

Een heel mooie maand.

VOORZITTER