MEER voor SENIOREN
[Deel 1] Tekenen en Schilderen

 

 Tekenen en
 Schilderen

  


Iedere maand willen wij in het kort u kennis laten maken met een van de activiteiten die door de SvHN worden georganiseerd.
Wij doen dat aan de hand van 6 items. [Tekst en foto's door: Ans van Saagsvelt]
[Geschreven: 02-2016]

  

Tekenen en schilderen op de maandagochtend bij SvHN

Gezellig tekenen en schIlderen bij SvHN

WELKE GROEP: Tekenen en Schilderen            
op de maandagochtend in de Jeugd van Gisteren.
 

WIE IS DE COÖRDINATOR?

Bart Slingerland is jarenlang coördinator geweest en heeft nu het stokje overgedragen aan Hetty Borregana. Bart vertelde dat het ooit begonnen was o.l.v. dhr. Scheffers en Meijer.

MET HOE VELEN ZIJN JULLIE?

Er werd eerst even teruggekeken, want zij waren in het verleden met meer dan 20 personen. Nu nog met z’n achten. Dit komt helaas vooral door ouderdom en gebreken. Wij hopen toch echt dat er weer mensen bij komen.

WAT DOEN JULLIE ZOAL?

Bart en Hetty vertellen en worden door de andere aanwezigen bijgevallen in hun verhaal. Wij tekenen en schilderen. Er is niemand die ons les geeft ofzo, maar wij helpen elkaar waar we kunnen en geven elkaar advies. Onder het tekenen en schilderen wordt er gezellig gepraat onder het genot van een lekker bakje koffie. Als er iemand jarig is, of is geweest, dan dus koffie met lekkernij. Hetty zegt “wij sparen ook voor een kaartje of een presentje voor een verjaardag of bij zoveel jaar getrouwd of bij ziekte. Aandacht voor elkaar hebben.” Sociale betrokkenheid” is groot, komt uit de groep naar voren.

WAAROM ZOUDEN ANDEREN OOK MOETEN KOMEN?

Het is zo gezellig en we hebben dezelfde interesses. Het is fijn om even, met meerdere personen, bezig te zijn met je hobby. Gezellig babbelen, bijpraten onder het genot van een bakje koffie. Naast het tekenen en schilderen zijn er ook die een kleurboek voor volwassen bij zich hebben. Bijvoorbeeld een boek met werken van “van Gogh”. Je kunt gebruikmaken van de voorbeelden in het boek of natuurlijk je eigen fantasie gebruiken.

UITNODIGING!

U bent van harte welkom met uw tekenboek en schildergerei. Ontmoet nieuwe mensen in een gezellige omgeving. Samen bezig zijn en aandacht voor elkaar hebben vinden wij fijn. Kom gezellig eens langs en doe ervaring op en kijk of u zich thuis voelt.

Maandagochtend van 9:30 tot ongeveer 11:30 uur in gebouw van Jeugd van Gisteren, Beemsterstraat 4.
Van harte welkom!                 

(Over de Jeugd van Gisteren wist Bart en andere aanwezigen te vertellen dat de eerdergenoemde heer Scheffers de naam “De Jeugd van Gisteren” heeft bedacht.

Wist u dat?)

 

    [overzicht]