PERSBERICHT

 

Energiemarkt in Hoofddorp op zaterdag 18 februari

 

Hoofddorp, donderdag 9 februari 2023

 

Op zaterdag 18 februari organiseert Energieloket Haarlemmermeer van 12.00 tot 15.00 uur een uitgebreide energiemarkt voor bewoners van Haarlemmermeer. Op de markt kunnen bewoners terecht voor informatie over energie besparen: het zelf opwekken van energie, duurzaam verwarmen, subsidies en financiering. Naast het Energieloket zijn ook aanwezig: de partners van het Energieloket, de Gemeente, de Energiebank, energiebedrijf Tegenstroom en de energiecoöperaties Meerwind en Zon Op Haarlemmermeer. De energiemarkt vindt plaats bij NMCX, Centrum voor Duurzaamheid in Hoofddorp.

 

Opening Rijdend Energieloket

Een bijzonder onderdeel van de markt vormt de opening van het Rijdend Energieloket, mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer. Deze mobiele showroom, bemenst door twee energie-adviseurs, wordt tijdens de markt voor het eerst in gebruik genomen. Wethouder Charlotte van der Meij zal het loket voorafgaand aan de markt openen.

 

Locaties Rijdend Energieloket

In het loket kunnen bewoners kennismaken met diverse energiebesparende producten, zoals een convector-radiator, warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast geven de energieadviseurs energieadvies op maat. De komende maanden staat het Rijdend Energieloket in verschillende dorpskernen om bewoners van energieadvies te voorzien. Kijk voor een overzicht op: https://energielokethaarlemmermeer.nl/rijdend-energieloket/

 

Energieloket Haarlemmermeer

Eind 2020, heeft NMCX samen met gemeente Haarlemmermeer Energieloket Haarlemmermeer gelanceerd. Het Energieloket helpt bewoners en bedrijven in Haarlemmermeer met energie besparen en opwekken. Op de website www.energielokethaarlemmermeer.nl staan tips om energie te besparen en informatie over maatregelen zoals ledverlichting en radiatorfolie. Woningbezitters kunnen er ook terecht voor grotere maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen. En met behulp van een vragenlijst op de website krijgen mensen direct inzicht in hun bespaarmogelijkheden.