Personenalarmering is waarschijnlijk een bekend begrip. Jarenlang was personenalarmering met professionele opvolging 's nachts niet mogelijk in Haarlemmermeer. Sinds begin dit jaar wel door een samenwerking van verschillende partijen. We vertellen inwoners graag over de voordelen daarvan. 

Veilig langer thuis wonen

Personenalarmering is er voor iedereen die met een veilig gevoel thuis wil blijven wonen. Bent u bang dat u in huis valt of heeft u gezondheidsklachten en woont u alleen? Dan kan personenalarmering voor u een goede oplossing zijn. Ook voor uw kinderen of andere mantelzorgers is het vaak een prettig idee dat er snel gereageerd wordt wanneer u hulp nodig heeft. Bovendien kunnen zij zelf rustig doorslapen, omdat professionele opvolging in de nacht bij het abonnement is inbegrepen.

 

De Compaan, een tablet voor senioren, is tijdelijk gratis te gebruiken voor inwoners zonder digitale vaardigheden. Met de Compaan maak je makkelijker contact met de jonge generatie. Het draagt bij aan het terugdringen van het gevoel van eenzaamheid onder kwetsbare mensen: een ambitie die de gemeente ondersteunt. 

 

Meer weten?