Sociaal makelaars:

bruggen slaan waar ze niet vanzelf ontstaan

 

Nieuwe mensen leren kennen, zorgen om een medebewoner; vaak is het lastig om dat in je eentje op te pakken en iets voor elkaar te krijgen. De sociaal makelaars van MeerWaarde brengen mensen en organisaties bij elkaar door relaties te leggen die niet vanzelf ontstaan. Zij nemen bewoners mee naar voorzieningen en activiteiten in de wijk en ondersteunen bij uitbreiding van hun sociale netwerk. Het uitgangspunt van de sociaal make- laars is dat sociale contacten essentieel zijn voor het ervaren van gezondheid en geluk van mensen. De sociaal makelaars zijn in te schakelen: Als u mensen kent die behoefte hebben aan meer sociale contacten, gezelligheid of dagbesteding. 

  • Bij vragen of zorgen over het welzijn van een buurtbewoner
  • Als u benieuwd bent naar activiteiten in de wijk
  • Wanneer u iets mist in de wijk, of juist een leuk idee heeft voor de buurt(bewoners)
  • Wanneer u kansen ziet voor samenwerking tussen bewoners en organisaties in de wijk
  • Wanneer u zich als vrijwilliger wilt inzetten.

De sociaal makelaar denkt mee, helpt bij het verhelderen van vragen en zoekt naar mogelijkheden.

Voorbeeld: Een oudere dame wilde graag meer sociale contacten omdat ze veel alleen is. Uit het gesprek dat de sociaal makelaar met haar had , bleek dat ze graag als vrijwilliger aan de slag wil op een plek waar andere mensen komen. Zij zet zich nu in bij het wekelijkse diner voor bewoners in het buurthuis.

De sociaal makelaars zijn in bijna alle gebieden in de Haarlemmermeer actief. In de overige gebieden kunnen inwoners, vrijwilligers en professionals bij vragen over het leggen van relaties contact opnemen met de pluspunten van MeerWaarde zie www.meerwaarde.nl/pluspunten

- Mail Yvonne; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.