MEER voor SENIOREN
[Deel 9] KOERSBAL

KOERSBAL

Iedere maand willen wij in het kort u kennis laten maken met een van de activiteiten die door de SvHN worden georganiseerd.
Wij doen dat aan de hand van 6 items.  [Tekst en foto's door: Ans van Saagsvelt]
[Geschreven: 12-2016]

de bal kan niet recht rollen, omdat het zwaartepunt ervan niet in het midden ligt.

Je moet dus onder een hoek rollen.

WELKE GROEP: KOERSBAL

Woensdag vanaf 13:30 uur.

WIE ZIJN DE COÖRDINATOREN?

De heer Arie Neeleman en Mevrouw Cor Oosterhuis leiden samen het spel. Cor houdt de score bij en Arie let er op dat alles goed en volgens de spelregels verloopt.

MET HOE VELEN ZIJN JULLIE?

Er zijn 11 leden en om maar meteen met de deur in huis te vallen, daar kunnen er heel graag een stuk of vijf bij. Als er minder aanwezig zijn dan zes, dan kan er zelfs niet eens gespeeld worden. Gelukkig is dat nog maal 1 keer voorgekomen, maar dat moet toch een hoge uitzondering blijven!

WAT DOEN JULLIE ZOAL?

Er wordt wel eens gezegd dat Koersbal lijkt op "jeu de boules" maar, zo wordt mij verteld, er zijn minstens twee verschillen. Ten eerste wordt de bal niet gegooid maar gerold en ten tweede kan men de bal niet recht rollen, omdat het zwaartepunt ervan niet in het midden ligt. Je moet dus onder een hoek rollen om de bal zo dicht mogelijk bij de Jack (kleine bal) te krijgen. Die techniek moet je je even eigen maken maar men heeft mij verzekerd dat het niet heel moeilijk is.
Zelf kan ik ook nog wel een paar verschillen verzinnen met dat Franse spel. Je staat niet in de zon of de regen maar lekker binnen. Ook hoef je niet met zo'n meetlint in de weer, want op de mat waar Koersbal op wordt gespeeld staan lijnen en nummers. Je ziet dus direct wie van de spelers de beste is. De score wordt bijgehouden volgens het systeem van het spel, waar formulieren voor zijn. Aan het eind van de middag wordt deze score verteld aan de deelnemers. Verder wordt er niets mee gedaan.

WAAROM ZOUDEN ANDEREN OOK MOETEN KOMEN?

Ook hier geldt, het is een uitstekende lichaamsbeweging en als je niet speelt is er tijd voor een praatje. Daarom is het ook belangrijk dat er wat meer spelers komen, want dat komt de sfeer en het "even uitrusten" zeker ten goede.

UITNODIGING

Er zijn 11 leden maar er is nogal eens wat uitval door ziekte of anderszins en dan wordt het krap. Cor en Arie kijken dan, als ze alles hebben klaargezet, wat gespannen in het rond of er wel genoeg komen. Koersbal is een echt leuk en apart spel, dus komt u eens kijken. Op woensdagmiddag mag u zo binnenlopen. Rechts van de Sjoelers ziet u de KOERSBALLERS.

Heel hartelijk Welkom!

[MEER FOTO'S KLIK HIER]

[Lid worden?

de bijdrage voor deelname aan diverse activiteiten is per jaar € 10 + € 15= € 25,-]