MEER voor SENIOREN
[Deel 3] RUMMIKUB

RUMMIKUB

Iedere maand willen wij in het kort u kennis laten maken met een van de activiteiten die door de SvHN worden georganiseerd.
Wij doen dat aan de hand van 6 items. [Tekst en foto's door: Ans van Saagsvelt]
[Geschreven: 03-2016]

Rummikubben op de maandagmiddag bij SvHN

Er wordt een beroep gedaan op het denkvermogen, anticipatie en inzicht!.

WELKE GROEP: RUMMIKUB

Maandag vanaf 13.30 in de Jeugd van Gisteren

WIE IS DE COÖRDINATOR?

Mevrouw Suze van Dijk, die het al zo lang doet dat ze de datum niet meer weet. Lang geleden heeft ze deze taak overgenomen van Mevrouw Koolhaas en de heer Scheffers, die al eerder ter sprake is gekomen. Ze kreeg daarbij de pen op haar neus, dat ze er beslist elke maandag moest zijn ! Maar iedereen is er wel eens niet en dan is het fijn dat Mevrouw Elly Rijpkema altijd bereid is om in te springen.

MET HOE VELEN ZIJN JULLIE?

De groep bestaat nu uit 17 leden, allemaal dames! De meesten komen iets eerder dan half twee en dan wordt er even gezellig bijgepraat. Als het spel eenmaal begint wordt er niet meer gesproken behalve dan over het spel. Er is geen pauze, wel worden er geluidloos consumpties geserveerd en betaald.

WAT DOEN JULLIE ZOAL?

Alles is al voorbereid. Op iedere tafel van drie of vier spelers ligt een zak met blokjes met de getallen 1 t/m 13 in de kleuren rood, geel, blauw en zwart + 2 jokers. (2x13x4+2) Daarbij voor iedereen plankje om de blokjes op neer te leggen en een gewone speelkaart.

Bij binnenkomst krijg je ook een speelkaart, daarbij zoek je dezelfde kaart op de tafel en zo weet je het plekje waar je mag zitten. Op die manier speel je iedere week met andere personen!

Aan het begin van een spelronde krijgt iedereen 14 blokjes en wie 30 punten heeft mag starten met het maken van "rijtjes". Of, drie stuks met dezelfde nummers in verschillende kleuren, of, dezelfde kleur met opeen volgende nummers. Als men is begonnen mag zonder enige beperking worden doorgespeeld. Wie aan de beurt is pakt een blokje uit de zak en wie het eerst al die blokjes weer kwijt is heeft gewonnen. De score wordt per tafel bijgehouden maar daar wordt verder niets mee gedaan. Het lijkt allemaal eenvoudig, maar ook hier wordt er zeker een beroep gedaan op het denkvermogen, anticipatie en inzicht!

WAAROM ZOUDEN ANDEREN OOK MOETEN KOMEN?

Gewoon, omdat het een leuk spel is, dat velen misschien al kennen. Er is altijd enige competitie en het is leuk om na een middag spelen naar huis te gaan, na de meeste rondes per tafel te hebben gewonnen. Gaat het een keer minder goed, geen man over boord, volgende week is er weer een kans.

UITNODIGING!

Als het u aanspreekt om in een goede sfeer dit spel mee te spelen dan bent u hartelijk welkom, ook als u het spel nog niet kent. Daar wordt rekening mee gehouden en als u een paar keer heeft meegedaan, dan hebt u het vast onder de knie. Komt u voor de eerste keer dan graag wat eerder.

Suze en/of Elly heten u dan hartelijk welkom en introduceren u bij de anderen.

Heel hartelijk Welkom!

[Lid worden?

de bijdrage voor deelname aan diverse activiteiten is per jaar € 10 + € 15= € 25,-]

[overzicht]