Iets goed doen, Haarlemmeremeervoorelkaar
doet je goed!

Persbericht Hoofddorp, 17-2-2016

Iets goed doen, doet je goed!
Met deze campagne vraagt Haarlemmermeer voor Elkaar 
aandacht voor het nieuwe “vrijwilligerswerk”.

Het aantal incidentele hulpvragen van inwoners van Haarlemmermeer neemt toe. Reden voor Haarlemmermeer voor Elkaar om actie te ondernemen.

Toenemende hulpvragen

Haarlemmermeer voor Elkaar, de online ontmoetingsplaats voor vraag en aanbod in Haarlemmermeer, signaleert een toename van het aantal “incidentele” hulpvragen. Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning aan hun inwoners. 

Zelfredzaamheid is hierbij het focuspunt en dit levert veel nieuwe hulpvragen op. “Daarbij gaat het vaak om vragen die in een paar uurtjes op te lossen zijn. Dit kunnen ad hoc vragen zijn of vragen van meer structurele aard.” aldus Theo Elstgeest, projectleider bij MeerWaarde voor de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer.

Campagne voor meer hulp en inzet

Omdat het aantal vragen toeneemt, werd het tijd voor actie. Actie zodat iedereen de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. We willen met “iets goed doen, doet je goed” laten zien dat 

elkaar helpen heel leuk is voor allebei. En dat dit via www.haarlemmermeervoorelkaar.nl tegenwoordig heel eenvoudig is. 

Top 5 gevraagd

Haarlemmermeer voor Elkaar vraagt iedereen die een keer iets voor een ander wil doen zich in te schrijven op www.haarlemmermeervoorelkaar.nl. Er is veel behoefte aan:

1.  Boodschappenhulp

2.  Hulp voor klussen & techniek

3.  Vervoer

4.  Maaltijden & koken

5.  Administratieve hulp/ computerhulp

Voor hulp bij inschrijving of voor verdere informatie kan men terecht op het spreekuur van de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer. Op werkdagen van 10:00 – 13:00 uur. Het adres is 

MeerWaarde, Dr. Van Dorstentraat 1 in Hoofddorp. Een afspraak maken kan ook via 023-5698870 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 [TERUG]