Autoritaire ANBO-bons jaagt ouderen weg.

[Wij willen u het verhaal niet onthouden en zetten hieronder een link naar het verhaal over de ANBO vanaf 2009 tot nu opgemaakt door Follow The Money en Omroep Max. U moet wel even de tijd er voor nemen want het is een lang verhaal.]

INLEIDING VAN HET VERHAAL:

"Ouderenbond ANBO was ooit ’s lands grootste seniorenorganisatie, goed voor bingo-avondjes en belangenbehartiging van onze ouderen. Tegenwoordig is het een haast dictatoriale lobbyclub. Leden lopen weg; bestuurders werden geschorst of geroyeerd. Dit heeft alles te maken met één vrouw: directeur-bestuurder Liane den Haan, ook wel ‘mevrouw Poetin’. Follow The Money en Omroep MAX legden de hand op vertrouwelijke stukken en ontrafelden haar greep naar de macht."

Een klein stukje uit het verhaal:

"We belden afgelopen weken als geïnteresseerd lid naar het hoofdkantoor voor een uitgebreidere financiële verantwoording, en kregen ‘nee’ te horen. In een brief aan verontruste leden schrijft Den Haan letterlijk op 4 maart 2016 dat ‘vanwege concurrentieoverwegingen’ slechts een summiere samenvatting publiekelijk wordt. Het is opvallend voor een vereniging die haar eigen lokale afdelingen verweet ontransparant te zijn. Op de vragen die Follow the Money en Max stelden, komt geen antwoord. Wel is de site aangepast: leden mogen nu wel het jaarverslag inzien in Woerden, staat er nu."

geschreven door: Kim van Keken & Jos Krediet

KLIK HIER voor het gehele verhaal op de website van Follow The Money.

Ook omroep Max heeft een artikel hier aan gewijd.

[NIEUWS]