[Namens 't bestuur april/mei '20 Nieuwsbrief versie 27 maart '20

Vanuit het bestuur

[15-05-2020 juni/juli blad]

Geachte lezers en lezeressen,

Allereerst spreek ik, namens het bestuur van de SvHN, de hoop uit dat het u allen goed gaat.
Het verheugt ons zeer dat ons infoblad dit keer eindelijk weer letterlijk bij u in de bus valt.
Het bestuur is zich er aldoor van bewust geweest dat een aantal van onze leden de afgelopen periode geen nieuws vanuit het bestuur heeft ontvangen vanwege het feit dat zij niet in het bezit zijn van een computer en dat vonden we heel vervelend.
Dat het blad nu weer bij u thuis komt is te danken aan een groep KLM’ers die zich als vrijwilligers beschikbaar heeft gesteld om allerlei hand- en spandiensten te verrichten ten behoeve van gedupeerden van de Corona crisis, onder de naam: “Blauw Helpt”, met een blauw hart als logo.
Verderop in dit blad leest u alles over deze groep fantastische mensen. Onze dank is groot!

Er is sinds mijn laatste schrijven het een en ander gewijzigd in Coronaland.
Op 11 mei j.l. mochten de basisscholen weer open, (maar niet alle kinderen tegelijk), de kappers mochten weer gaan knippen en de nagelstylisten konden ook weer aan de slag. Kinderen mochten weer sporten en zwembaden gingen open.
Dit alles wel met de nodige voorzorgsmaatregelen en onder strikte voorwaarden, met mondkapjes en plexiglas schermen, plus het bewaken van de 1,5 meter afstand van elkaar daar waar dat mogelijk is. Ook de strenge bezoekregels voor verzorgings- en verpleeghuizen zijn hier en daar versoepeld. Op 26 locaties verspreid over het land is onder strikte voorwaarden 1 vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner toegestaan. Zo moeten de betreffende bezoekers o.a. worden getemperatuurd. Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan op deze locaties wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig op steeds meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek toelaten. Over twee weken wordt dit experiment geëvalueerd. Dan heeft u dit infoblad al bijna in de bus, dus het resultaat van dit experiment kan ik u nog niet meedelen. De Haarlemmermeer behoort helaas niet tot de uitverkoren regio. Laten we hopen dat het resultaat positief uitvalt en ook hier de bezoekersregelingen worden versoepeld. Want gezondheid is belangrijk, maar kwaliteit van leven is toch ook van vitaal belang.

Helaas is er nog geen zicht op wanneer ons gebouw, De Jeugd van Gisteren, weer open mag, en hoe dat dan in zijn werk moet gaan.
Want klaverjassen of bridgen, sjoelen en wat dies meer zij, dat gaat niet met 1,5 meter afstand tussen de spelers.
Het wordt nog een hele uitdaging hoe dat zal worden aangepakt.
Het bestuur van de JvG is al druk bezig in het gebouw te bekijken hoe ze de tafeltjes zodanig kunnen opstellen dat enige vorm van recreatie toch mogelijk wordt.
Maar de datum van 1 september is in ieder geval genoemd als zijnde de dag waarop het gebouw officieel weer open zou mogen. Dat duurt dus nog wel even.
Ondertussen houden we de ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend in de gaten en we hopen dan ook van harte dat u het nog eventjes volhoudt.
Wij wensen u allen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. Het ga u goed!

Namens het bestuur,

Christine Veling - Voorzitter