Muziekvereniging Excelsior in Hoofddorp

Ja, u ziet het goed, het zijn er twee; de heer en mevrouw Johan en Ineke van Krogten.
Zij vertellen beiden enthousiast over de Muziekvereniging Excelsior in Hoofddorp!
Johan als bariton saxofonist en assistent penningmeester en Ineke die zorgt voor de catering en de P.R.

Muziek dus en dat al heel lang. Formeel werd de Fanfare opgericht in 1928, reden waarom zij dit jaar hun 90 jarig bestaan vieren. Maar er is al een foto uit 1893, zoals u ziet, waar 25 keurige heren met de pet op en een, vast fluwelen vaandel, als Excelsior poseren. Over de periode van 1893 tot 1928 is verder niets bekend maar men maakte muziek voor z'n plezier en dat is nog altijd zo

De huidige vereniging heeft ca.100 leden in de leeftijd van 10 tot 85 jaar. Hoewel op grond van leeftijd sommige leden zich terugtrekken, hoeft er niemand weg bij het klimmen der jaren. Er wordt één maal per week gerepeteerd in De Boerderij onder leiding van een jonge dirigente Elivera van Sloten. Zij doet dit nu 3 jaar en heeft, zoals Johan en Ineke vertellen, het orkest naar een hoger plan getild. De bestuurlijke structuur is traditioneel, met een klein bestuur en aanvullend een aantal commissies, die specifieke taken verrichten, dat hoort u nog wel, maar eerst

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Opgericht in 1928 als Fanfare gezelschap en in 1958 een Koninklijke Goedkeuring. In 1961 wordt het tamboerkorps opgericht en Excelsior doet het goed op diverse concoursen. In 1970 wordt de vereniging uitgebreid met een majorette korps en wat later worden houtblazers toegelaten. Dit alles leidt tot een belangrijke verandering als Excelsior in 1971 een Harmonieorkest wordt. In deze hoedanigheid word veel opgetreden, zo hebben ze een Kerstconcert in de Westerkim in Nieuw-Vennep en medewerking aan de Kerstnachtdienst in onze eigen Marktpleinkerk al weer voor de boeg! Ook 2e kerstdag is de vereniging weer aanwezig bij de Kerstviering in de Joannes de Doper te Hoofddorp.

COMMISSIES

Uitermate nuttig voor het reilen en zeilen van Excelsior, zowel binnen als buiten de Vereniging. Er wordt gewerkt aan de kleding, het uitzoeken van muziek, instrumentenbeheer, logistiek en voorbereiding van optredens, het transport van instrumenten en public relations. Daarnaast bestaat er een Vriendenstichting en geven zes leden van Excelsior les in de basisschool De Caleidoscoop. Een instrument bespelen en algemene muziekkennis verwerven. Deze groep vormt na verloop van een tijd een klein orkestje dat meewerkt aan kleinschalige projecten, zoals het eigen Kerstfeest op school. Een soort kweekvijver voor het grote orkest.

Donateurs hebben ze niet, maar wel Vrienden, die voor minimaal € 15.00 per jaar over alle activiteiten worden geïnformeerd en korting krijgen op de toegangsprijzen! Dus, wordt Vriend van Excelsior

Waarom ? Muziek is gevoel, passie en emotie MUZIEK KLEURT JE LEVEN

Dit is het motto van de Muziekvereniging Excelsior Hoofddorp

HET JUBILEUMCONCERT

Op 24 november a.s. wordt het Jubileumconcert gegeven met een zeer gevarieerd programma.
Het aardige is dat Excelsior dit feest samen viert met het koor Zang en Vriendschap dat ook een jubileum te vieren heeft.

Uiteraard geeft dit grote mogelijkheden voor een combinatie van instrumentale muziek en zang.

Bovendien wordt dit concert gegeven op een A locatie, de grote zaal van De Meerse.

De toegangsprijs is bijzonder vriendelijk

€ 7.50, inclusief een pauzedrankje, dus van harte aanbevolen.

Kaarten kunt u bestellen aan de kassa van De Meerse of online via www.demeerse.nl.