Spreekuur rijbewijskeuring in Hoofddorp.Rijbewijskeuring

[gewijzigd jan 2019]


Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijsmoeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht in De Boerderij, Lutulistraat 139. 

Voor senioren kost de keuring € 40,00 

en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 60,00.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuring: 088 23 23 300

Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl

De keuring is verplicht voor automobilisten die 75 jaar of ouder zijn op het moment dat het rijbewijs moet worden verlengd en voor automobilisten met rijbewijs C/D/E. Soms is een bezoek aan een keuringsarts ook verplicht als de leeftijd van 75 jaar nog niet is bereikt. Of dat voor u het geval is, kunt u nagaan op www.keuringscheck.nl. Zo kan worden voorkomen dat pas bij aanvraag van een nieuw rijbewijs blijkt dat een keuring nodig is. En dat lukt dan niet meer op tijd. Ook worden op deze manier onnodige keuringen, met alle kosten van dien, voorkomen. 

Op de website wordt ook aangegeven welk van de 3 keuringsformulieren – de zogenaamde Eigen Verklaring – u nodig heeft. 

De Eigen Verklaring is verkrijgbaar bij de meesten gemeenten en met DigiD via mijn.cbr.nl (met DigiD). 

Ook is het mogelijk Regelzorg te vragen u een Eigen Verklaring toe te zenden. 

Voor vragen over het invullen van de Eigen Verklaring kunt u contact opnemen met de medisch adviseur van Regelzorg. 

Verwerking en beoordeling ervan door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), kan tot drie maanden in beslag nemen. Daarom wordt geadviseerd om ten minste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

 

Namens Regelzorg.

Klik hier voor de website van Regelzorg