Met het huidige beleid waarin ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen is het belangrijk dat de ouderen een voldoende fysieke fitheid behouden. De beweeginzicht is een fitheidstest gericht op algemeen dagelijkse levensverrichtingen.  Door middel van de beweeginzicht willen wij ouderen meer inzicht geven in hun fysieke kunnen, dit door middel van verschillende oefeningen (ADL-test) zoals; traplopen, zitten en staan, liggen en staan, 6 minuten wandeltest, reactiesnelheid en boodschappentassen tillen. Tijdens deze oefeningen komen verschillende belangrijke elementen naar voren zoals; balans, kracht, conditie, handelingssnelheid en reactiesnelheid. Na afloop van de oefeningen ontvangen de ouderen de uitslag en een persoonlijk beweegadvies.  

 

De beweeginzicht zal gedurende één ochtend en eventueel middag bij genoeg aanmeldingen plaatsvinden op woensdag 31 mei. Ouderen kunnen zich aanmelden in een tijdsblok (waarschijnlijk blokken tussen de 1 tot 1,5 uur), vervolgens worden ze persoonlijk begeleidt door een medewerker van Team Sportservice door alle oefeningen heen. Daarnaast zal er tijdens de beweeginzicht een paramedicus aanwezig zijn (oefentherapeut, fysiotherapeut, arts etc.). Dit om de veiligheid te kunnen waarborgen. Daarnaast worden er ook proeflessen aangeboden door een extern iemand voor een vervolgaanbod voor de ouderen.  

 

Graag bereiken we de doelgroep inactieven ouderen om deel te nemen aan de beweeginzicht. Afgelopen jaar hebben we de ervaring opgedaan dat het voor ons lastig kan zijn om de doelgroep te bereiken, of dat de drempel hoger is om deel te nemen dit o.a. omdat ze nog niet bekend zijn met Team Sportservice.  

 

Doel: Ervoor zorgen dat de ouderen inzien hoe vitaal ze nog zijn en te stimuleren om eventueel te blijven bewegen, doormiddel van een persoonlijk beweegadvies. 

 

Vraag aan jullie: Helpen de doelgroep te bereiken en te stimuleren om mee te doen aan de fitheidstest. 

Inschrijflink: Activiteitenoverzicht (noordhollandactief.nl)

 

Met vriendelijke groet,

Elwin Kool

Team Sportservice Haarlemmermeer