Landelijke Open Energiedag:

 

Bezoek een van de 6 locaties in Haarlemmermeer.

 

Zaterdag 17 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij verschillende energie-organisaties hun deuren openen voor het brede publiek. In Haarlemmermeer is een energie-informatiemarkt en je kunt op bezoek bij een windmolen, zonnepark, zonnedak en twee bewoners stellen hun energiezuinige huis open.

 

In Haarlemmermeer houden verschillende initiatieven zich bezig met de opwekking en het gebruik van lokaal opgewekte groene energie. Zo zijn er de energiecoöperaties Meerwind en Zon Op Haarlemmermeer, lokaal energiebedrijf Tegenstroom, en Polderwarmte. Het Energieloket en de Energiebank helpen bewoners bij het energiezuinig maken en verduurzamen van hun huis. Via een informatiemarkt en diverse activiteiten kunnen bewoners horen en zien wat er in de gemeente gebeurt.

 

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt in Hoofddorp kunnen bewoners terecht voor informatie over energie besparen, zelf opwekken, duurzaam verwarmen en lokaal energie opwekken. Hier zijn alle duurzame initiatieven in Haarlemmermeer vertegenwoordigd. Ook de gemeente en woningcoöperatie Ymere zijn aanwezig. Om bewoners al een eerste stap te laten zetten deelt Energiebank Haarlemmermeer gratis radiatorfolie uit (zolang de voorraad strekt).

 

Activiteiten op locatie

Op deze dag vinden er tussen 10.00 en 16.00 uur zes activiteiten op locatie plaats. Twee Haarlemmermeerders stellen hun huis open in Hoofddorp en Nieuw-Vennep en men kan een bezoek brengen aan een windmolen in Weteringbrug, een zonneveld in Hoofddorp en een zonnedak in Abbenes. 

 

Activiteiten, locatie en tijden staan op: https://energielokethaarlemmermeer.nl/actiepagina/landelijke-open-energiedag-daar-krijg-je-energie-van/

 

Tot zaterdag 17 september. Daar krijg je energie van!