SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 450 leslocaties en 2.800 vrijwilligers. In 2021 waren er van de 3,5 miljoen vijfenzestigplussers circa 2,8 miljoen online. Zij kunnen voor hulp, uitleg en informatie op digitaal gebied al sinds 1996 terecht bij SeniorWeb. Het is de missie van SeniorWeb om alle ouderen te laten participeren en zich te laten ontplooien in de digitale samenleving, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Hoe doet SeniorWeb dat?  

  1. Met begrijpelijke informatie

Aan de hand van tips en artikelen op de website en in kwartaaltijdschrift Enter legt SeniorWeb stap voor stap uit hoe u werkt met uw computer, tablet of smartphone. Maar ook onderwerpen als DigiD, online de Belastingaangifte doen en internetbankieren worden stapsgewijs uitgelegd. De tips en artikelen zijn gratis toegankelijk voor iedereen.  

  1. Persoonlijke computerhulp

Iedereen loopt wel eens tegen een computer-, tablet- of smartphoneprobleem aan. Bijvoorbeeld het niet aan de praat krijgen van de wifi-verbinding of het niet kunnen overzetten van foto’s van het ene apparaat naar het andere apparaat. Bij SeniorWeb staan vakkundige vrijwilligers van de ledendienst PCHulp altijd klaar om leden te helpen met dit soort problemen en/of vragen. De vragen kunnen via internet of telefonisch gesteld worden, maar er kan ook een vrijwilliger bij u thuis langskomen om u op weg te helpen.  

  1. Online cursussen

Naast de stap-voor-stapinformatie in de tips en artikelen, kunnen SeniorWeb-leden via de website online cursussen volgen over uiteenlopende computer-, tablet-, en smartphone-onderwerpen. Denk aan WhatsApp, veilig internetten, aan de slag met de tablet of smartphone en Windows 11. Elke cursus bestaat uit een aantal lessen waarin een bepaald onderwerp helemaal wordt uitgelegd.  

  1. Computercursussen bij u in de buurt

SeniorWeb geeft op 450 leslocaties verspreid over Nederland fysieke computercursussen, workshops en inloopuren. Bezoekers worden begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers.

U vindt de SeniorWeb Leslocaties bij u in de buurt :

Contact Hoofddorp

Contact Heemstede

Contact Badhoevedorp

 en ook op de website www.seniorweb.nl/leslocaties of bel met 030-276 99 65. 

Ook als u geen lid bent kunt u een cursus, workshop of inloopspreekuur bezoeken.

 

Het SeniorWeb-lidmaatschap

Voor € 35,- per kalenderjaar kan men lid worden van SeniorWeb (www.seniorweb.nl/lid-worden). Leden van SeniorWeb:

  • Stellen ongelimiteerd vragen via de mail, telefoon of aan huis
  • Ontvangen 4 x per jaar exclusieve informatie en tips via computertijdschrift Enter
  • Volgen online cursussen over populaire, digitale onderwerpen
  • Ontvangen wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Kopen extra voordelig computerboeken en –accessoires
  • Krijgen deskundige controle van verdachte mails