PERSBERICHT

 Met de Polderjongens de polder in!

 

De Polderjongens. Dat zijn dé mannen die werden ingeschakeld bij de drooglegging van het Haarlemmermeer. In het midden van de 19de eeuw hebben deze jongens gegraven aan een ringvaart om het Haarlemmermeer heen, zij legden wegen aan, groeven sloten en haalden het onkruid weg. Dankzij deze harde werkers, kunnen wij er nu heerlijk wonen. Een polder vol geschiedenis, verhalen en leuke activiteiten. Het nieuwe initiatief ‘De Polderjongens’ gaan dit maar al te graag ontdekken!

De Polderjongens is een mannengroep voor mannen die van de bank af willen komen. Samen ondernemen de heren iedere tweede woensdagochtend van de maand uiteenlopende activiteiten, van een museumbezoek tot een lezing en van een workshop tot een wandeling. Afgelopen woensdag kregen de heren een rondleiding door het Cruquius Museum, een van de drie gemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is drooggepompt.

In maart gaan de Polderjongens aan de slag met hun eigen geschiedenis. Het is de bedoeling dat iedereen wat meebrengt wat herinneringen met zich meedraagt. Denk aan foto’s van vroeger, documenten, muziek en meer. Onder begeleiding van Anne-marie Corman ga je je eigen verhaal maken. Ben je benieuwd, kom dan 16 maart om 10:00 uur naar Het Cultuurgebouw.

De Polderjongens is een initiatief van een groepje heren ondersteund door verschillende cultuur- en welzijnsorganisaties zoals, Amstelring, Het Cultuurgebouw, Meerwaarde en de Bibliotheek. Hierdoor is het ook mogelijk om deel te nemen als je soms wat ondersteuning nodig hebt.

 

Wil je een keer meedoen of wil je meer informatie?

Dan kan je contact opnemen met Mara van Limbeek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.