De Bibliotheek weer open met beperkte service

 

De Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande en Nieuw-Vennep zijn al vanaf maandag 18 mei weer geopend. Nu gaan ook de Bibliotheek Badhoevedorp en Zwanenburg, beiden gevestigd in een dorpshuis, weer open. In Badhoevedorp gaan de deuren dinsdag 2 juni open, in Zwanenburg maandag 8 juni. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 13:00 tot 17:00 uur (m.u.v. zaterdag en zondag).

 

Beperkte service en nieuw adres in Zwanenburg

De Bibliotheek doet er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten haar op een veilige manier kunnen bezoeken. Door alle aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders dan ‘normaal’. Je kunt voorlopig alleen terecht voor het lenen en terugbrengen van boeken en tijdschriften. Er zijn helaas nog geen activiteiten, je kunt niet lezen aan de leestafel, niet werken of studeren.  In Zwanenburg is het bezoek nog eens extra bijzonder, omdat de bibliotheek tijdens Corona-tijd is verhuisd naar het Dorpshuis aan de Dennenlaan nummer 133.

 

Richtlijnen voor je bibliotheekbezoek

Er gelden bepaalde regels voor het bezoeken van de bieb. Kinderen uit één gezin mogen onder begeleiding van één volwassene naar binnen en volwassenen wordt gevraagd om alleen te komen.  Bedenk thuis alvast welk(e) boek(en) je wilt lenen. Kijk vóór je bezoek op de website in de catalogus, zodat je weet waar je ze kunt vinden. De computers in de bibliotheek zijn namelijk niet beschikbaar. Inleveren gaat ook anders, die mogen in de speciale inleverbrievenbus in verband met de verplichte 72 uur quarantaine waar de materialen in gaan.

 

Langer open

Het is nog onduidelijk hoe lang deze situatie zo blijft. Nynke Zeilstra, Manager Publieke Dienstverlening: “We bekijken de komende periode steeds hoe het gaat, we werken er hard aan om de openingstijden en service stapsgewijs uit te kunnen breiden. Hoewel wij dit uiteraard heel graag willen, kan dit pas als wij de veiligheid en gezondheid van zowel jou als onze medewerkers kunnen waarborgen.”

 

Alle bibliotheekvestigingen zijn ook nog steeds telefonisch te bereiken van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur, kijk voor de telefoonnummers op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.