SvHN cursus ” Filosofie van de Levenskunst ”
in het gebouw “De Jeugd van Gisteren”

De eerste SvHN cursus “Filosofie voor Beginners” is met 16 deelnemers een groot succes geworden. Daarom zal bij voldoende deelnemers in 2019 de vervolgcursus “Filosofie van de Levenskunst” gestart worden.

Hierin worden de antwoorden behandeld die filosofen door de eeuwen heen gegeven hebben op de vraag naar het Goede Leven. Daarbij beriep Socrates zich al op een hogere werkelijkheid. En vanuit die overtuiging ontstonden de ethische theorieën van de  Oudgriekse levensscholen, die in de middeleeuwen geherinterpreteerd werden in de christelijke kerkleer.

Maar vandaag de dag overtuigen die traditionele antwoorden op onze grote levensvragen niet meer zoals vroeger. Daardoor is een hernieuwde belangstelling voor de klassieke levensscholen ontstaan. Zo ontstond de hedendaagse Filosofie van Levenskunst, die wel omschreven wordt als een mix van traditionele ethiek en moderne ideeën waarin de zelfdenkende mens centraal staat. In deze cursus worden zowel de belangrijkste traditionele- als hedendaagse ethische theorieën behandeld.

Ook dit keer worden de lessen gegeven door drs. Frits Koopman. Hij is een eerste-graads bevoegde docent, die geschiedenis, wijsbegeerte en spiritualiteit heeft gestudeerd op de VU te Amsterdam en ruim twintig jaar les gaf op middelbare scholen.

De cursus bestaat wederom uit zes lessen van twee uur, die wekelijks gegeven worden in het gebouw “de Jeugd van Gisteren”, Beemsterstraat 4 te Hoofddorp. De eerste les is op donderdag 21 februari  2019, en de volgende lessen zijn op 28-02, 07-03, 14-03 21-03 en 28 maart 2019, steeds van 09:30 tot 11:30 uur.

Bij minder dan 10 deelnemers gaat de cursus niet door.

De kosten voor deelname aan deze cursus  bedragen  € 25,- voor leden en  € 35,- voor niet leden. Betaling contant op 21 febr. of per bank voor 28 febr. 2019.

Aanmelden voor 14 februari bij de penningmeester Henk Zijlmans.

Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via onderstaand aanmeldingsformulier ( te deponeren in de brievenbus in de hal van het gebouw JvG ).

Aanmeldingsformulier   Cursus Filosofie van de Levenskunst [KLIK HIER]

....