Filosofiecursussen
in de Jeugd van Gisteren

Tot voor enige jaren werden in Hoofddorp inleidende filosofie cursussen georganiseerd. Deze cursussen trokken zodanig tevreden deelnemers, dat het bestuur van de Seniorenvereniging Haarlemmermeer Noord deze geslaagde activiteit wederom op wil pakken. Daarom zijn er afspraken gemaakt voor een reeks van vier inleidende cursussen, die bij voldoende deelname binnenkort van start zullen gaan.

De lesstof is bedoeld voor mensen die nog niet aan filosofie zijn toegekomen, maar die daar nu toch wel eens wat meer van zouden willen weten. Want filosofen hebben zich altijd al bezig gehouden met de grote levensvragen, waarop onomstreden antwoorden steeds moeilijker te vinden blijken te zijn, maar die zich des te meer aan ons opdringen. En wie zou zich daarom niet willen verdiepen in vragen zoals de grootste verlichtingsfilosoof Immanuel Kant zichzelf stelde: “wat kan ik weten”, “wat moet ik doen”, “wat mag ik hopen” en “wat is de mens” ?

We starten met de cursus “Filosofie voor Beginners”, waarin de meest beroemde westerse denkers, van Plato tot Sartre, de revue passeren. En doordat we daarvoor door de hele geschiedenis van ons werelddeel reizen, biedt deze eerste cursus een helder inleidend overzicht van de westerse filosofie.

Ook deze keer worden de lessen gegeven door drs. Frits Koopman. Hij is een eerste-graads bevoegde docent, die geschiedenis, wijsbegeerte en spiritualiteit heeft gestudeerd op de VU te Amsterdam en ruim twintig jaar les gaf op middelbare scholen.

Door drs. Frits Koopman,

DATUM & TIJD

De cursus bestaat uit zes lessen van twee uur, die wekelijks gegeven worden in “de Jeugd van Gisteren”, Beemsterstraat 4 te Hoofddorp.

De eerste les is op donderdag 18 oktober a.s.,
en de volgende lessen zijn op
25 oktober,
01 november,
08 november,
15 november en
22 november a.s.,

Aanvang steeds van 09:30 tot 11:30 uur.

Bij minder dan 10 deelnemers gaat de cursus niet door.

Informatie over de drie volgende cursussen volgt later.

Kosten en aanmelding.

De kosten voor deelname aan deze eerste 6 lessen bedraagt  € 25,- voor leden en  € 35,- voor niet leden.
Betaling contant op 18 okt. of per bank voor 25 okt. 2018.

Aanmelden voor 11 oktober bij onze penningmeester Henk Zijlmans

via aanmeldingsformulier > download hier ( te deponeren in de brievenbus in de hal van het gebouw JvG ).

.....