MEER voor SENIOREN
[Deel 5] HOBBYCLUB

HOBBYCLUB

Iedere maand willen wij in het kort u kennis laten maken met een van de activiteiten die door de SvHN worden georganiseerd.
Wij doen dat aan de hand van 6 items. [Tekst en foto's door: Ans van Saagsvelt]

Coördinatoren Dine en Thea

Welkom op dinsdag op de hobbyclub

WELKE GROEP: HOBBYCLUB

Dinsdag vanaf 9.30 uur in de Jeugd van Gisteren

WIE IS DE COÖRDINATOR?

Mevrouw Dini Bel en Mevrouw Thea Brands zwaaien de scepter bij de Hobbyclub en dat doen zij al respectievelijk 22 en 24 jaar. Mevrouw Bel kampt met een achteruitgaande gezondheid en zodoende heeft Mevrouw Brands geruisloos het leeuwendeel van haar taak overgenomen. Een echte vervanging is er niet; mocht het nodig zijn dan wordt dat aan één van de deelnemers gevraagd. Dat betekent dan wel vroeger komen, koffiezetten, de tafels op een rijtje zetten enz. Dat laatste wordt nu gedaan door de heer Kees Bel, echtgenoot van Dini.

MET HOE VELEN ZIJN JULLIE?

Er komen 17 dames, de heren ontbreken bij deze activiteit; figuurzagen geeft te veel rommel! Dini en Thea zijn best tevreden met dit aantal, mede gezien alle voorbereidingen.

WAT DOEN JULLIE ZOAL?

Op de Hobbyclub worden kaarten gemaakt, verder wordt er ook gebreid en gehaakt. Het accent ligt wel op het maken van heel bijzonder mooie kaarten. Hier dus geen spelregels, geen bijhouden van de score en geen wedstrijdelement. Toch heeft ook bij het maken van kaarten de techniek niet stilgestaan. De club is gestart met het borduren op stof, maar dat doet men nu op papier. Om het karton voor te bewerken, zodat de verdere versiering mooi uitkomt, bestaan verschillende technieken. Eén daarvan is een relíëf aanbrengen door middel van een machine. Eerst gebeurde dat nog met een handbediende Cutlebug maar nu beschikt Thea (en nog een deelnemer) over een Electrische Embosser. Door het gebruik van verschillende mallen kunnen heel veel variaties worden gemaakt. De basis voor de kaart is dan klaar en kan verder worden verfraaid. Deelnemers kunnen op eigen verzoek en tegen een geringe vergoeding hiervan gebruik maken. Het versieren gaat met borduren in voorgedrukte gaatjes, met een 3 D techniek of met "dotjes" (voorgedrukt glanzend papier dat heel precies op de kaart moet worden geplakt).

WAAROM ZOUDEN ANDEREN OOK MOETEN KOMEN?

Hoewel de club met het huidige aantal goed functioneert, zijn nieuwe leden altijd welkom.
Mocht er nog een "onaf" werkje ergens in een verborgen hoekje liggen, kom het afmaken!
Samen met anderen is dat veel leuker en je leert ook nog veel van elkaar. Het is toch aardig om met Kerstmis je eigengemaakte kaarten te versturen. Bovendien wordt je dan ook nog uitgenodigd voor een genoeglijke Kerst-bijeenkomst

UITNODIGING!

Kom eens langs om te zien wat er allemaal wordt gemaakt en laat u inspireren door schoonheid!
U werkt zelfstandig volgens uw eigen inzicht, maar wel in goed gezelschap en in een prettige sfeer.
Als het bevalt en u deel wenst te nemen aan deze activiteit dan graag even in overleg met de dames Bel en/of Brands.

WIJ ZIEN U GRAAG.

Heel hartelijk Welkom!

[MEER FOTO'S KLIK HIER]

[Lid worden?