MEER voor SENIOREN
[Deel 6] BRIDGE

BRIDGE

Iedere maand willen wij in het kort u kennis laten maken met een van de activiteiten die door de SvHN worden georganiseerd.
Wij doen dat aan de hand van 6 items.  [Tekst en foto's door: Ans van Saagsvelt]

[Geschreven: 07-2016]

Er wordt gespeeld met een vaste partner

Bridge op de dinsdag en vrijdag

WELKE GROEP: BRIDGE

Dinsdag vanaf 12.30 - Vrijdag vanaf 12.30

WIE IS DE COÖRDINATOR?

Op dinsdag zijn dat mevrouw Corien Schultze Kool en mevrouw Joke van Veen en op vrijdag de heer en mevrouw Piet en Lies Zoeteman.

MET HOE VELEN ZIJN JULLIE?

Beide groepen bestaan uit 24 paren, dus 48 deelnemers.

WAT DOEN JULLIE ZOAL?

Bridge is een oud spel, al bekend sinds het eind van de 19e eeuw, maar heeft aan populariteit nog niets verloren.
Het wordt over de hele wereld gespeeld, door miljoenen mensen. Terwijl, om het te kunnen spelen, je niet alleen de spelregels moet kennen, maar ook nog goed moet kunnen nadenken!
Als regel wordt er gespeeld met een vaste partner en dat geldt ook voor onze clubs. Zo'n vaste partner is er niet voor niets. Het bridgespel bestaat uit 2 delen Bieden (tot niemand meer hoger wil). Dit resulteert in een z.g. contract en vervolgens wordt er gespeeld. Vooral bij het bieden is het van belang dat je de partner goed kent en vertrouwt. Twee paren zitten tegenover elkaar en spelen tegen elkaar. In onze clubs gebeurt dat in twee lijnen, Rood en Blauw. De Roden zijn wat beter dan de Blauwen, maar iedere acht weken wordt de balans opgemaakt, op basis van de score.
De beste Blauwen worden Rood en de slechtste Roden worden Blauw. De score wordt per week bijgehouden en per e-mail of telefoon aan de leden verteld. Het bijhouden van de resultaten gaat via
een softwareprogramma dat speciaal en exclusief voor onze clubs is gemaakt, door de heer Bram Mulder.
Meer dan 15 jaar oud en het werkt nog steeds, op een oud computertje met Windows 7. De eind-resultaten worden dan weer overgehaald naar Windows10.

WAAROM ZOUDEN ANDEREN OOK MOETEN KOMEN?

U kunt zich voorstellen dat mede door de aard van dit spel er weleens deelnemers afvallen. Daarom is men bij beide clubs heel blij met nieuwe aanwinst. Bent u een goede bridger (ster), meld u aan
bij één van de coördinatoren! Mocht u lang niet gespeeld hebben, dan kunt u wellicht deelnemen aan een training, die in voorbereiding wordt genomen bij voldoende deelname.
Laat dat vooral even weten!

UITNODIGING!

Als u kennis wilt komen maken of wilt proefdraaien (met een partner als dat kan, maar het hoeft niet) dan bent u van harte welkom.
Wel graag eerst even contact opnemen met Corien Schultze Kool of Piet Zoeteman.

WIJ ZIEN U GRAAG

Heel hartelijk Welkom!

[MEER FOTO'S KLIK HIER]

[Lid worden?