Beste lezers,

Namens het bestuur van de Sv-HN spreek ik de hoop uit dat het u allen goed gaat.

Het afgelopen jaar was een heel moeilijk, angstig en onvoorspelbaar jaar, waarin ook het bestuur voor moeilijke beslissingen kwam te staan.

Inmiddels zitten we alweer weken in een lockdown en ongetwijfeld zijn er wederom ouderen in verpleeghuizen die erg eenzaam zijn omdat ze geen bezoek mogen ontvangen, of maar zeer sporadisch.

Ook het gebouw aan de Beemsterstraat is al enige tijd gesloten, maar ik heb wat dat betreft goed nieuws voor u: aanstaande maandag 4 januari gaat het gebouw weer open en mogen onze leden hun respectievelijke activiteiten weer oppakken, wel nog steeds op voorwaarde dat de regels van het RIVM strikt worden nageleefd, dus handen reinigen, 1,5 meter afstand bewaren, niet meer dan 30 personen tegelijk in het gebouw enz. Maar u kent zo langzamerhand het klappen van de zweep.

Er is mij tijdens een telefoonronde gevraagd of het niet verboden is om het gebouw open te gooien, de overheid hanteert immers de datum van 19 januari; welnu, die regel geldt voor openbare gebouwen. Wij zijn géén openbaar gebouw, wij zijn een sociëteit en alleen leden maken gebruik van onze ruimte. Wij zijn dus niet in overtreding.

Het is te begrijpen dat sommige leden huiverig zijn om hun activiteit weer op te pakken en liever willen wachten tot 19 januari. Maar er verandert pas écht iets als we allemaal gevaccineerd zijn.

Tot dan moeten we ons aan de regels houden, alleen op die manier kunnen we het virus op afstand houden.

U zult begrijpen dat er dit jaar, zoals reeds eerder gezegd, geen sprake kan zijn van een Nieuwjaars receptie. Daarom neem ik de gelegenheid te baat om u via deze weg toch een heel fijne jaarwisseling toe te wensen en hopelijk brengt het nieuwe jaar ons snel soelaas, want wat verlangen we ernaar om ons leven weer op te kunnen pakken zonder angst voor besmetting.

Allen een goed maar vooral gezond en Coronavrij 2021 gewenst!

Christine Veling

Voorzitter Sv-HN